Skip to main content

Redeye Caravan


Γράφει η Eva Zevgoula

Redeye Caravan...μιά μπάντα απο τη Λιβαδειά,μία ακόμα μπάντα απο την Κωπα'ί'δα που μας δίνει κορυφαία σχήματα όπως οι  Small Blues Trap και Bag of Nails...κάτι έχει το νερό εκεί,έτσι παιδιά;
Μιά πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για μένα που όταν ανακάλυψα το βίντεο του El Muerto έμεινα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ άφωνη πράγμα πολύ δύσκολο μη σου πώ αδύνατο.Άν και γνώριζα απο παλιά τον Πάνο Μακούλη και τη δουλειά του (εξ ου και το σχόλιο που έκανα την πρώτη φορά που έπαιξα στο ραδιόφωνο το κομμάτι "όπου βάζει το χέρι του ο Μακούλης γίνονται θαύματα...).
Εδώ όμως μιλάμε για ένα άρτιο σύνολο μουσικών που δένουν απίστευτα μεταξύ τους κι αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα αφού σ'αυτό το Καραβάνι δεν είναι τρείς λαλούν και δυό χορεύουν,το αντίθετο μάλιστα....ο ένας κόβει κι ο άλλος ράβει!!!

Άρπαξα λοιπόν την ευκαιρία και ανέκρινα αυτές τις εξαιρετικές μούρες...
Πώς σας ήρθε να φτιάξετε μια μπάντα και γιατί τη βαφτίσατε Redeye Caravan;
Κάθε μέλος του Καραβανιού είναι χρόνια τώρα ενεργό μουσικά και συχνά κατά το παρελθόν έγιναν συμπράξεις πάνω σε σκηνές, ή ακόμη και σε μπάντες που τρέχουν ακόμη παράλληλα και με δισκογραφία! Μόλις, λοιπόν, γεννήθηκαν οι πρώτες ιδέες για κάτι διαφορετικό, η δημιουργία της μπάντας δεν άργησε να συμβεί!
Το όνομα, φέρει τον αέρα της Άγριας Δύσης με τον ευφημισμό, τότε, του ουίσκι ως “Redeye”, αλλά και των δρομολογίων των καραβανιών όταν ξεκινούσαν πριν ξημερώσει για μακρινές διαδρομές. “Caravan” γιατί ένας ένας ανέβαιναν κι άλλοι στο μουσικό αυτό project, που πλέον αριθμεί επτά άτομα… σωστό καραβάνι!

 Γιατί επιλέξατε να παίξετε αυτό το είδος μουσικής;
Τη μουσική  αυτή την ακούμε και την αγαπάμε όλοι. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι το να πούμε μια καλή ιστορία. Και οι ιστορίες των σκιερών τόπων μας οδήγησαν σ' αυτό το ηχόχρωμα.

 Πόσο μέτρησε ο τόπος που ζείτε σ'αυτο; Εμπνεέστε για τις μουσικές και τούς στίχους σας απο τη ζωή εκτός Αθήνας;
Όπως ήδη πήρατε μια ιδέα απ’ το κομμάτι που κυκλοφόρησε, σε ολόκληρο τον δίσκο δίνουμε μεγάλη έμφαση και σημασία στους στίχους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μεταφέρουμε τον ακροατή στον φανταστικό κόσμο που έχουμε υφάνει με μουσική και στίχους. Κάθε τραγούδι είναι και μια αυτοτελής, ολοκληρωμένη, σκοτεινή ιστορία που (ελπίζουμε!) να τα ταξιδέψει όποιον το ακούσει μακριά από τα καθιερωμένα.

Η καθημερινότητα βάζει εμπόδια στη δημιουργία; Με τι άλλο ασχολούνται οι Redeye Caravan ;
Η καθημερινότητα είναι πάντα εκεί. Το ξέρεις πριν ξεκινήσεις το ο,τιδήποτε, είναι μια σταθερά. Είναι αδύνατο να μην την υπολογίσεις, όμως είναι αδύνατο και να μας εμποδίσει να δημιουργήσουμε και να εκφραστούμε μέσα από την τέχνη, από μουσικές και στίχους που μας εκφράζουν!
Εκτός των πρωινών δουλειών μας, όλοι έχουμε κι άλλες καλλιτεχνικές ανησυχίες που εκφράζονται μέσα από άλλα μουσικά σχήματα, φωτογραφία, βιντεοσκόπηση, animation, θέατρο και ζωγραφική!
Ποιά ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στο El Muerto; Έφτασε η φήμη σας και το κατορθώματα σας στο εξωτερικό;
Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού είναι θετικότατη, τόσο για το τραγούδι όσο και για το video clip! Χάρη σε webzines, blogs, ραδιόφωνο και φυσικά το διαδίκτυο, το El Muerto κατάφερε να ταξιδέψει εντός κι εκτός Ελλάδας κι έχουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι βοηθήσατε γι’ αυτό! Φυσικά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για φήμη, πόσο μάλλον για… κατορθώματα, χαχα! Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αγάπη είτε μας ακούει ένας, είτε χιλιάδες!

Τα μελλοντικά σας σχέδια; Ζωντανές εμφανίσεις; Ολοκληρωμένο άλμπουμ;
Το άλμπουμ έχει ολοκληρωθεί και θα κυκλοφορήσει  μέσα στον Νοέμβρη, με τίτλο “Nostrum Remedium”.  Έχουμε μπει στη διαδικασία των προβών ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να το παρουσιάσουμε ζωντανά με τον τρόπο που πρέπει, οπότε σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις! Τέλος, έχετε να περιμένετε ένα - τουλάχιστο… - ακόμη video clip!

Redeye Caravan is a Dark Country band from Levadia city, Greece.
the Caravan is: Akis Kosmidis (vocals, acoustic guitar), Panos Makoulis (electric, slide, acoustic guitars, keys, vocals), Valantis Dafkos (bass, vocals), Eleni Paraskevopoulou (vocals), Stefanos Strogylis (harmonica), Thanos Giamarelos (violin), Paris Gatsios (drums, percussion)