Skip to main content

SMALL BLUES TRAP – “THE LONGEST ROAD I KNOW” (NEW ALBUM!) ~REVUE~


SMALL BLUES TRAP – “THE LONGEST ROAD I KNOW” (NEW ALBUM!) ~REVUE~

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΓΙΑΣΤΑΣ Jul 29 '15

Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό, που λέει ότι τον εύκολο δρόμο πάντα το ήξερα, αλλά δεν τον ακλούθησα ποτέ . Τελικά όλα τα όμορφα πράγματα είναι δρόμος είναι ταξίδι.
Για άλλη μια φορά οι SMALL BLUES TRAP, διάλεξαν τον πιο μακρινό δρόμο το πιο σκοτεινό μονοπάτι, το ποιο μυστικό πέρασμα .

Αλλά για άλλη μια φορά κατάφεραν να παρουσιάσουν μια μουσική γεμάτη εικόνες, κάτι ακόμα πιο ολοκληρωμένο, με τρόπο που τους κάνει να ξεχωρίζουν  από πολλές blues μπάντες.
Οι παλιότεροι ξέρουν, ότι όταν σμίγεις τα blues με τα όνειρα και βρεις την σωστή συνταγή, αυτό που βγαίνει σίγουρα δεν είναι για πολλούς, αλλά είναι για τους λίγους που ξέρουν να ακούν, που ξέρουν να χρησιμοποιούν την μουσική σαν όχημα που σε ωθεί να ανοίξεις δικού σου δρόμους .

Από αυτό το νέο άλμπουμ των SMALL BLUES TRAP, με τίτλο “THE LONGEST ROAD I KNOW” διάλεξα κάποια τραγούδια που σε έμενα έκαναν αυτό το κλικ, όπως συμβαίνει όταν είσαι σε ένα bar και ξαφνικά ακούς κάτι για πρώτη φορά και σε κάνει να γυρίσεις να ρωτήσεις τι είναι αυτό που ακούς.

Έτσι εν συντομία θα αναφερθώ σε κομμάτια που άρεσαν και ίσως εσείς όταν αποκτήσετε το συγκεκριμένο άλμπουμ  να ανακαλύψετε τα δικά σας τραγούδια.

 The Longest Road I Know













Συμμετέχει η Γεωργία Συλλαίου η οποία τραγουδά σε 4 από τα 10 καινούρια δικά τους κομμάτια που περιέχονται σ’ αυτό το album.
 2) I 'm Nothin' But A Good Man
3) The Black Crow King είναι ένα καινούριο μονοπάτι από όσα έχουμε περπατήσει μαζί τους, εδώ η κιθάρα του Δάρα με πήγε πολύ πίσω θυμίζοντας μου το παίξιμο του Mark Knopfler (προσωπική άποψη πάντα.)

 Eίναι ένα album που το κάθε τραγούδι έχει μαζικές πινελιές από άλλα ακούσματα πιο διευρυμένα, χωρίς να γίνετε υπερβολή είναι κάτι που θέλω να το έχω μια και από τα πρώτα album, αγαπώ την μουσική τους.
Στο μόνο πράγμα που περιμένω από αυτήν σημαντική ελληνική μπάντα είναι να δημιουργήσουν  κάποια στιγμή κάτι που σε παίρνει μακριά από τους δρόμους των ονείρων και σε πάει σε δρόμους που θα βρεις ανθρώπους απλούς ξεχασμένους και καταστάσεις καθημερινές.

Ζούμε σε blues εποχές, υπάρχει πολύ υλικό για τραγούδια γύρω μας, και που παλιότερα σε άλλες εποχές γίνονταν στίχος, μουσική και τα κουβαλάμε μαζί μας μέχρι σήμερα.
Το “The Longest Road I Know” είναι διαθέσιμο:

σε CD

από την ίδια τη μπάντα



επικοινωνία: Παύλος Καραπιπέρης Αγ. Κων/νου 28, 35001 Μαλεσίνα
Παναγιώτης Δάρας Τηλ. 6943628839




σε βινύλιο
-Αρχές Μαρτίου-

(LIMITED LP, 150κόπιες, 180γρ.) από την ΑΝΑZITISI Records
επικοινωνία: Νίκος Καραθανάσης
Στουρνάρα 4, Πλατεία Ανάκασας, Άγιοι Ανάργυροι, 13562 Αθήνα
Τηλ/Fax: 210 2626555 Κιν.: 6972007714

 Λίγα λόγια γι’αυτους από την εξαιρετική δημοσιογράφο και φίλο της blues άλλα και δική μας φίλη Σανούδου Χριστίνα.



 ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΑΓΙΑΣΤΑΣ